Bilde av tre entusiastiske menn utenfor en kontorbygning
Velkommen! Sånn ser det ut når Eirik W. Henningsen ønskes velkommen til Solv av Morten Nessler og Stian Røisland. Eirik og Stian har sin første dag hos oss 1. oktober. Vi skal hjelpe frivillige organisasjoner, som det er over 115.000 av i Norge – og har mye spennende på gang. Stay tuned ...! (Foto: Stephan Wetaas)

Velkommen på laget, Eirik!

Slik har du sannsynligvis sett Eirik W. Henningsen før, med et innbitt fighting face – og hjertet utpå drakten. Nå gleder vi oss m a s s e til å jobbe sammen med den tidligere Viking-direktøren!

- Rakrygget. Dyktig. Engasjert. Tillitsvekkende. Troverdig. En mann med et sterkt indre kompass, sier Morten Nessler, administrerende direktør i Solv AS – om 55-åringen fra Randaberg, som er mest kjent for sine fem år som toppsjef for de regjerende norgesmesterne i Jåttåvågen.

Bilde av en entusiastisk Eirik
De siste fem årene har Eirik W. Henningsen vært adm.dir. i Viking, da trenger du et fighting face ... (Foto: Viking)

I dag har Eirik W. Henningsen sin siste dag på SR-Bank Arena.

I morgen begynner et nytt liv. Halvparten av arbeidstiden skal den tidligere Acta-direktøren og daglige lederen i Randaberg IL jobbe i sitt eget konsulentselskap, RAK AS. Med rådgivning, forretningsutvikling, ledertrening – litt uklart hvordan miksen blir, men det blir uansett med ting han brenner for.

Resten av tiden skal han jobbe i Solv. Med oss.

Rakrygget. Dyktig. Engasjert. Tillitsvekkende. Troverdig. En mann med et sterkt indre kompass.

- Morten Nessler om Eirik W. Henningsen

Fabelaktig situasjon!

- En fabelaktig situasjon. Jeg gleder meg til neste fase i livet – og ser utrolig fram til å jobbe med en idé jeg har STOR tro på – sammen med spennende folk i Solv, sier Eirik W. Henningsen.

Så var det konkret hva han skal gjøre, da.

Vi kan dessverre ikke røpe detaljer, selv om vi har veldig lyst, men målet er like klart som at Eirik R. Bjørnø er ny daglig leder i Viking:

- Vi skal utvikle løsninger som gir en enklere hverdag til de mange tusen menneskene som gjør en fantastisk jobb for frivillighets-Norge. Det brenner jeg for. Og jeg gleder meg til å være med på å utvikle noe vi ikke har sett før!

Sier Henningsen, som de siste årene har vært med å snu det meste av steiner i Jåttåvågen. Han forlater et lag og en organisasjon i bedre forfatning enn på mange, mange år, både når det gjelder økonomi, sportslige nivå, stemningen blant folk flest – og som talentfabrikk med et utall av talenter som venter på å erobre gresset.

Jeg gleder meg til å utvikle løsninger som gir en enklere hverdag til de mange tusen menneskene som gjør en fantastisk jobb for frivillighets-Norge.

Eirik W. Henningsen

En ekte lagspiller

- Eirik er en ekte lagspiller. Han er for meg selve definisjonen på en idrettsleder som har stått stødig i opp- og nedtur, som forstår det som skjer i hjertene på tribunen, samtidig som han har et kommersielt hode og kan business ut og inn. Han har en enorm evne til å håndtere komplekse situasjoner. Sammen skal vi hjelpe frivillighets-Norge med løsninger vi har store forventninger til, sier Stian Røisland, tidligere kommersiell direktør i Altibox, fra 1. oktober ansatt i Solv med et spesielt ansvar for utvikling av datterselskapet Solv Spire AS – og en løsning vi tror kommer til å få stor betydning for mange.

- Vi skal hjelpe frivillige organisasjoner, som det er over 115.000 av i Norge. Ressurspersonene som driver dem, er kronisk overforbrukt. Organisasjonene er kronisk underfinansiert. Her har vi mye spennende på gang som kan hjelpe mange – og være kommersielt interessant, sa Røisland da det ble kjent at han begynner hos Solv.

Vi skal hjelpe frivillige organisasjoner, som det er over 115.000 av i Norge.

Vi jobber entusiastisk med å realisere drømmen, som samsvarer med Solv sine ambisjoner om å utvikle egne produkter og tjenester. Nå gleder vi oss til å fortsette utviklingen sammen med Eirik W. Henningsen.

Du er varmt velkommen til oss, Eirik!

Fakta om frivillighet:

  • Arbeidsinnsatsen i de frivillige organisasjonene i Norge tilsvarer 142 000 årsverk (SSBs satellittregnskap for frivillig sektor 2019).
  • 63 prosent av befolkningen (over 15 år) har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året (Frivillighetsbarometeret 2019).
  • 77 prosent av befolkningen er medlem i minst en organisasjon, og 47 prosent av befolkningen er medlem i minst to organisasjoner. (SSBs Levekårsundersøkelse 2017).
  • Frivillig arbeid bidro med en verdiskapning tilsvarende 75,7 milliarder kroner i 2017 (SSBs satellittregnskap for frivillig sektor 2019).
  • Inntektskildene til ideelle og frivillige organisasjoner er 27,3 prosent statlige midler, 16,1 prosent kommunale og fylkeskommunale midler, 43,5 prosent fra husholdninger og 13,2 prosent andre finansieringskilder (SSBs satellittregnskap for frivillig sektor 2019).

Kilde: Frivillighet Norge

Vil du lese flere artikler som denne? Sjekk ut vår nyhetsside.