Har fått 51.000 tilbakemeldinger

15.10.2018

Daglig forbedring: Hver dag får Tone Gaard og Stavanger kommune over 80 tilbakemeldinger på hva som er bra – og dårlig – på nettsidene sine.

- Det er helt fantastisk at folk sier fra! Hver eneste dag får vi data som gjør tjenestene våre bedre. Tilbakemeldingene fra folk er rent gull.

Hver eneste dag får vi data som gjør tjenestene våre bedre. Tilbakemeldingene fra folk er rent gull.

Sier Tone Gaard, nettredaktør hos Stavanger kommune, som skal serve godt og vel 130.000 innbyggere med et bredt spenn av tjenester.

Du kjenner mange av tjenestene igjen fra hverdagen din:

Opptak på barnehageplass, åpningstider i svømmehallen, informasjon om stengte veier, byggesøknader, reguleringsplaner, skoleruten, tidspunktene for når søppelbilen kommer.

Listen over tjenester er lang og informasjonen svært viktig for innbyggerne i kommunen. Dermed blir også engasjementet høyt.

Fant du det du lette etter?

- Hver dag går vi gjennom alle tilbakemeldingene. Vi utbedrer selv så langt vi kan, resten må fagfolkene hjelpe oss med. Vi er svært bevisst på god kvalitet av innhold og funksjonaliteten på nettsidene, forteller Gaard og viser fram mobilskjermen sin med grønne og røde tilbakemeldinger som har kommet inn det siste døgnet.

Spørsmålet som stilles på nettsidene er såre enkelt: Fant du det du lette etter? Svaret er enten Ja – eller Nei. Og folket liker det.

Digital galopp

En fredag gikk statistikken i Google Analytics til himmels. Noen kjappe søk viste at det var blitt sendt ut melding til alle som hadde søkt om barnehageplass. De måtte takke ja til plassen online – på det samme stedet som de hadde søkt. Men lenken til stedet var ikke i nyhetsmeldingen. Dermed ble det full galopp.

Men, når du er tett på trafikken, kan du bruke analysen til å hindre telefonstorm. Lenken ble lagt inn i artikkelen, folk fant det de ønsket seg – og det hele endte ut med en mild bris.

Solv er alltid er åpen for nye ideer og løsninger og er opptatt av å levere i takt med behovene – og ofte før behovene melder seg.

Supportavtale

Nettsidene til Stavanger kommune er utviklet i samarbeid med Solv, som også har supportavtale med kommunen. Det betyr tett oppfølging - og felles ønske om å stadig forbedring av nettsidene.

- Vi opplever Solv som en samarbeidspartner som alltid er åpne for nye ideer og løsninger, og som er levende opptatt av å levere både i takt med behovene – og ofte før behovene melder seg, sier Øyvind Berekvam, nyhetsredaktør på stavanger.kommune.no.

Fakta

  • Nye stavangerkommune.no ble lansert 7. oktober 2017.
  • Pr juli 2019 hadde kommunen fått over 51.000 tilbakemeldinger.
  • Årlig har nettsidene 3,5 millioner besøkende, nesten 10.000 hver eneste dag.
  • 70 prosent av trafikken kommer fra eksterne søkemotorer, med Google i en særstilling.