Solv skal fremdeles være Solv!

10.5.2021

Visolit kjøper 51 prosent av Solv. Transaksjonen tilfører Solv kapital, gir trygghet og rom til å satse. Samtidig får Solv eksklusivitet på Visolit sine kunder – og tilgang til spennende prosjekter

- Solv skal bestå og bli satset på, som et eget selskap, et eget brand. Folka våre beholder jobben, lønnen, godene, lederen - som før, altså, bare mer solide. Solv skal fremdeles være Solv, bare enda mer offensive, sier Morten Nessler.

– Vi har lagt en ambisiøs treårsplan med årlig dobling av antall ansatte. Vi skal bli en betydelig IT-aktør i Norge, nå som vi har fått Visolit på laget. Drømmen er å lage noe som ligner på Bekk, fortsetter Solv sin daglige leder.

Visolit kjøper 51 prosent av Solv. Enkelt sagt skjer det ved at eierne selger ca 37,5 prosent av sin eierandel og ved at Solv AS selger egne aksjer.

Solv skal være Solv

Hege Støre, administrerende direktør i Visolit Norge, Morten Søgård og Terje Mjøs, CEO i Visolit, representere Visolit i styret. Terje Mjøs blir ny styreleder.

Frode Hetland og Sveinung Djønne-Stuve blir Solvs representanter, i tillegg til Morten Nessler som daglig leder.  

- Hvorfor kjøper Visolit seg inn i Solv?
- Vi vil at Solv skal utvikle seg videre, langs de samme linjene som før. Vi skal gjøre så godt vi kan for å hjelpe til – og det gleder jeg meg til, sier Terje Mjøs, Solvs nye styreleder.

- Visolit har lett etter kompetansen som Solv har i lang tid. Vi er imponert over det Solv får til, spesielt når det gjelder innovasjon i tett samarbeid med kundene. Det skal vi utvikle videre; hjelpe kunden med innovasjon! Solv i front på utvikling, Visolit litt lenger bak i bussen – både som eier og som operatør av plattformene, fortsetter Mjøs.

Mann om smiler og ser inn i kamera
Frode Hetland, CTO

- Hva er bakgrunnen for at vi får inn en ny eier?  
- Flere selskaper har vært interessert i å kjøpe seg inn i Solv, noe som er en enorm tillitserklæring. For oss har det vært viktig at selskapet vi går i partnerskap med, kan være med å realisere drømmene til oss som jobber i Solv. Samtidig ønsket vi en aktør som kan konsulentbransjen, som er kjent for å bygge stein på stein og som kan utfylle det vi allerede har av tjenester, svarer Frode Hetland, CTO i Solv.

- Hvorfor Visolit?
- IT-bransjen er i stor endring. Nå blir vi et tospann med en aktør som har mye større muskler enn oss.  Vi får tilført kapital som gjør Solv mer solide enn noen gang, som gjør at vi kan satse. Ikke hals over hodet, men i tråd med planene våre, sier Hetland, som fortsetter:  

- Visolit oppleves som svært profesjonelle. Vi har vært gjennom en lang, grundig prosess og er overbevist om at vi får tilført både nødvendig kompetanse og kapital. Visolit-ledelsen bygger stein på stein, framstår rolige, avbalanserte og langsiktige. Kjemien med oss er svært god. Og selskapet mener alvor. Det viser de med all tydelighet når Terje Mjøs, CEO-en i selskapet, ønsker å bli vår nye styreleder.

Hvem er Visolit?

Visolit har rundt 1200 ansatte fordelt på 18 avdelinger i Norden. Visolit har lang fartstid og skytjenester har vært en del av oss helt siden starten. Selskapets historie går tilbake til 1997, da TeleComputing ble etablert. For å samle oppkjøpte selskaper under samme paraply og skape en felles identitet og merkevare, ble Visolit lansert som nytt merkenavn i januar 2019. 

Visolit er en fornorsket variant av «We solve IT». Som Solv, der altså:)

Vi gleder oss til fortsettelsen!