Kristina og Stephan som sitter i hver sin stol, holder laptop med bilde av den andre foran fjeset
Hva skjedde? Det handler om nye måter å jobbe på. Metoden er kjapp og heldigital. Bak Mac-ene sitter Kristina Renberg og Stephan Wetaas, som kjører heldigitale design- og utviklingsløp for våre kunder.

Rollene er snudd helt på hodet

Korona-krisen har gjort vårt digitale utviklingsløp enda kjappere. Bli med Stephan og Kristina på design sprint i verdensrekord-tempo*!

- Det er en utrolig kul måte å jobbe på. Intenst, fokusert, konkret. Jeg er imponert over kundene våre, som har holdt trøkket oppe de siste månedene, som går inn i nye prosjekter med stort engasjement. Vi har lært utrolig mye i denne perioden, sier Stephan Wetaas, UX-designer i Solv – og spesialist på Google Design Sprint.

De siste månedene, midt i korona-krisen, har Stephan kjørt en rekke utviklingsløp med spennende kunder som NorSea, Unlimited Technology, Oche, Kronen Partner – og flere sprinter internt i Solv.

Les mer: Takk til Solv og Stephan for nok en gang bistand i ypperste klasse

- Du får raskt resultater. I løpet av kort tid har du fått utviklet en MVP-løsning som du kan teste i markedet, enten det er et internt verktøy i selskapet du jobber, eller en løsning som kundene skal bruke. Design-sprinter tar samarbeid – internt i bedriften – og mellom deg og oss i Solv – til nye høyder, tilføyer Kristina Renberg, CX-designer i Solv.

Sprint by Solv prosessen tegnet opp i et flytskjema
Skissen viser et tenkt utviklingsløp for digital utvikling. Eller Sprint by Solv, som vi kaller det. Iterativ betyr å gjøre noe flere ganger.

Før korona handlet det om fysiske møter, gule lapper på veggen, brainstorming, trent fasilitator som leder opplegget gjennom tre-fire-fem dager, avhengig av organisasjon, sak og så videre.

Les mer: Slik kan du løse store problemer på fem dager

Så kom viruset.

I stedet for å stoppe opp og vente på bedre dager, ga vi gass.

Løsningen fant Stephan og kollegaer blant annet i verktøyet Miro, et virtuelt whiteboard, som fungerer utmerket til metoden vi bruker. Sammen med videomøte på Teams - og en dreven fasilitator - har vi funnet en ny måte å kjøre utviklingssprinter på. Virtuelt. Heldigitalt.

- Framgangsmåten varierer fra sak til sak. Enkelt sagt handler det om fastpris, om to-tre dagers workshop online for å finne det reelle problemet. Deretter lager vi et design og en prototype. Innen kort tid har du en MVP-løsning du kan teste på dine brukere, forklarer Stephan Wetaas, som selvsagt ikke lukker døren for «gammeldagse» utviklingsløp med deltakerne møtes fysisk ...

Skjermbilde av miro-verktøyet
Bildet viser det virtuelle whiteboardet miro.com, som vi har svært gode erfaringer med til virtuelle utviklingssprinter.

- Neida, det fungerer fremdeles kjempebra, men nå har vi fått masse trening i en virtuell metode som gir raskere resultater. Et glimrende alternativ, eller kanskje supplement, til de fysiske designsprintene, sier UX-designeren.

Les mer: 11 tips til "magiske" kundeopplevelser

Har du et problem du ønsker å få løst raskt og effektivt? La oss prøve sammen! 

Ring Morten Nessler for å få vite mer, tlf. 902 10 300.

*Neida, vi har sikkert ikke verdensrekord, men vi er jammen utrolig kjappe. Bare så du vet det!

Tekst og foto: Frode Sandal

Publisert juni 2020