Garasje med bil som står på bukker, uten karosseri, med Cato bak bilen.
Cato Bakke har bygget drømmebilen på egenhånd i garasjen. Bit for bit. 35 store esker med deler sammen med ramme og glassfiberkarosseri ble levert i oppkjørselen en dag i februar 2018. Og ja. Han er glad i USA. Foto: Stephan Wetaas

Cato bygger drømmebilen i garasjen

Cato Bakke har en garasje som lukter bensin. Her bygger 52-åringen bilen som han har drømt om i over 20 år.

- Den er helt fantastisk å kjøre. Ligger som limt på veien. På svingene i Sirdal. Eller på Revebanen. Den ligger klistret, det er bare å mate på.

Den er helt fantastisk å kjøre. Den ligger klistret, det er bare å mate på.

Sier Cato Bakke – og drømmer seg muligens bort til en sommerdag med 20 grader pluss i luften, sol og skyfri himmel – og lyden av en heftig brummende V8 i fri utfoldelse.

Miniatyr av en Shelby Cobra 427 S/C
Her er Cato sin drømmebil i miniatyr; en Shelby Cobra 427 S/C

- Her er den. Skal ha en litt annen nyanse på lakken, litt lysere blåfarge. Ellers er denne lik. Kjøpte modellen hos Shelby American i Las Vegas for et par år siden, sier IT-arkitekten i Solv – og viser fram den blå og hvitstripete klassikeren på fire hjul i miniatyr.

En Shelby Cobra 427 S/C

En lekker, britisk/amerikansk kjøremaskin, som ser ut som en milliard – og bokstavelig talt starter med et smell.

- Jeg stokk selv. Hver gang jeg startet den i begynnelsen, sier Bakke og humrer.

Først i Rogaland

Vi har nettopp fått en liten start-test. Makan til smell og n y d e l i g lyd skal du lete lenge etter.

Karosseriet til en bil i garasje klar for lakkering.
Kun lakken gjenstår på karosseriet til Cato sin drømmebil.

Cato har bygget bilen på egenhånd i garasjen. Bit for bit. 35 store esker med deler sammen med ramme og glassfiberkarosseri ble levert i oppkjørselen en dag i februar 2018.

Da var det bare å finne fram skiftenøkkelen. Et møysommelig tålmodighetsarbeid, som snart ser sin ende.

Til våren er nemlig drømmen på fire hjul ferdig. Snart er den klar for lakkering, den første grunningen er unnagjort. Nå skal det lette karosseriet i glassfiber finpusses, før den siste finishen i blått og hvitt skal på.

Det er den første godkjente amatørbygde bilen i Rogaland. I 2013 ble det lovlig å bygge sin egen bil i Norge.

- Det er den første godkjente amatørbygde bilen i Rogaland. I 2013 ble det lovlig å bygge sin egen bil i Norge. Fire år senere ble engangsavgiften fjernet. Da slo jeg til, forteller 52-åringen, som har en rekke blankpolerte godbiter i garasjen, både på to og fire hjul.

Nærbilde av motor med Cato i bakgrunnen
Cobraen har en heftig motor som stortrives på svingete veier.

Drømmebilen har en heftig V8 under panseret. Dermed var engangsavgiften til staten like heftig. IT-arkitekten på Klepp sparte flere hundre tusen avgiftskroner på endringen i 2017.

En haug med detaljer

- Bilen er et byggesett fra den største kit car-produsenten i verden - Factory Five Racing. En av utfordringene har vært å få den lovlig i Norge, som har en rekke andre lover for hvordan biler skal være, enn USA, som den primært er laget for. Se her, for eksempel, sier Cato Bakke – og peker på detaljer på bilen som har blitt tilpasset norske forhold.

Bilen er et byggesett fra den største kit car-produsenten i verden - Factory Five Racing.

Det samme gjelder hjulstilling og lysutstyr, for ikke å snakke om lyden som måtte dempes noen etasjer.

- Må få skryte av folka på Biltilsynet. De har vært her flere ganger for å følge med i prosessen. Dermed har det aller meste gått veldig godt, sier bilbyggeren – og smiler fornøyd.

Som du ser på bildene, er det en mye som sikkert både kunne – og burde – vært skrevet om garasjen. For eksempel har Cato tre Apache-sykler, de legendariske tohjulingene fra DBS i Sandnes.

Nærbilde av fronten til en Ford LTD inne i garasje.
Her er noe av det andre snackset Cato har i garasjen, en lekker Ford LTD.

Her står tre motorsykler, blant dem en Kawasaki Z1300 som han kjøpte usett på Finn fra Bjugn. Han måtte bare ha den. Kawasakien hang nemlig på plakat over senga da Cato var liten gutt og bodde i nabohuset til der han nå bor på Klepp.

Lang erfaring fra oljå

To ord om amerikanske biler. Eller rettere sagt kjærligheten til USA, før vi avslutter med noen ord om selve garasjen.

Det begynte i 1991. En kompis og jeg kjøpte bil, et skikkelig flak av en Cadillac.

- Det begynte i 1991. En kompis og jeg kjøpte bil, et skikkelig flak av en Cadillac, i San Francisco – og kjørte gennom 23 stater på en måned. Da var jeg solgt.

Forteller IT-arkitekten, som de siste månedene har jobbet med prosjekter hos blant annet House of Yarn og Attende. Løsningsarkitekten har bred erfaring fra informasjonsteknologi og automatisering, både teknisk og operativ ledelse. Etter mer enn 15 års erfaring fra olje- og gassindustrien som datatekniker, prosjektleder og driftsleder innen IT / OT, tenkte han at det var tid for å begynne i Solv. Det er vi glade for!

Manualen til Catos drømmebil ligger på toppen av en eske.
Her er manualen til Catos drømmebil. Hundrevis av sider med forklaring på hvordan man setter sammen byggesettet.

100 kvadratmeters man cave

Men altså; noen ord om garasjen.

Cato hadde nemlig det de fleste av oss ville kalt en stor garasje. (Der hvor du ser karosseriet til Cobraen på bildene).

Men, han trengte mer plass for å bygge drømmebilen. Løsningen? Grave ut hagen. Resultatet? 100 kvadratmeter med plass mange menn ville gått til månen for å ha.

Det kreves muligens en løsningsarkitekt for å få til noe sånn.

Vi heier på deg, Cato – og gleder oss til å se din blåhvite Shelby Cobra 427 S/C på veien til sommeren!

Tekst: Frode Sandal
Foto: Stephan Wetaas