Stavanger kommune, nettside: Kjapp og god informasjon til innbyggerne

Kunde
Stavanger kommune
Tjeneste
Nye digitale løsninger
Sterke merkevarer
Gode brukeropplevelser
Kloke råd
Lansert
2019?
«Stavanger kommune har behov for en ny nettside som gir kjapp og god informasjon om kommunen sine tjenester. Og ja – de nye sidene må også være tilrettelagt for mobil og nettbrett!» Slik lød bestillingen, og vi kastet oss over oppgaven.
Tre mobilskisser av stavanger.kommune.no ved siden av hverandre, på blå og lyseblå bakgrunn

Tilnærming

Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med Netlife, som har utarbeidet konsept, design og informasjonsarkitektur. Senere har Procontra laget ny visuell profil for Stavanger kommune, som vi i samarbeid har implementert på nettsidene. Solv har stått for den tekniske implementeringen av løsningen.

Nettsidene utnytter i stor grad åpne data fra Stavanger kommune og andre offentlige instanser for å gi publikum oppdatert informasjon og for å lette arbeidsmengden for redaktører.

Nettsidene er laget med fokus på universell utforming – enkelt, gjenkjennelig design og lettleste tekster for å øke tilgjengelighet for alle brukergrupper. Nettsidene bruker publiseringsløsningen Episerver og Episerver Find for søk.

Med nye nettsider har Stavanger kommune fått en rekke nye og solide verktøy for samhandling med innbyggerne. Samarbeidet har vært forbilledlig både i planleggingen, lanseringen og videreutviklingen.
Øyvind Berekvam, kommunikasjonsrådgiver Stavanger kommune
visuell fremstilling av ulike sider fra nettsiden til Stavanger kommune

Blde avet utklipp fra nettsiden til Stavanger kommune

Resultat

I løpet av det første året etter lansering har Stavanger kommune mottatt over 30 000tilbakemeldinger gjennom nettsidens tilbakemeldingsmodul – noe som gjør det enklere for kommunen å følge takten til innbyggernes behov.

Chat-bot fra nettsiden til Stavanger kommune
Forsiden på stavanger.kommune.no
Visning av tilbudet 52 hverdagsturer fra stavangerkommune.no

Lurer du på hva slags info innbyggerne finner på siden, er dette noen eksempler:

 

52 hverdagsturer
Den digitale løsningen gir deg som innbygger enkel oversikt- og informasjon om 52 lett tilgjengelige turer i Stavanger. På siden finner du kart og fakta som gjør det enkelt å velge en tur som passer for deg og ditt følge.

Badeplasser
På siden finner du badeplasser- og anlegg i Stavanger med levende oppdateringer av temperatur og oppdatert informasjon om vannkvalitet.

Gamlingen og de
Hvis det er litt kaldt for et bad ute kan du finne informasjon om alle Stavangers svømmehaller, samlet på ett sted. Lurer du på åpningstider, hvilke fasiliteter de har eller priser? Ta en titt inne på kommunen sine svømmehallsider.

Finn tømmekalender
Er du som oss andre, vanlige dødelige, så har du ikke 100% kontroll på hvilket avfall som hentes i uken som kommer. Svaret finner du på «Finn tømmekalender» på kommunensine nettsider. Her kan du også få printet ut kalenderen, hvis du vil slippe å sjekke fra uke til uke.

Vi opplever Solv som en samarbeidspartner som alltid er åpne for nye ideer og løsninger, og som er levende opptatt av å levere både i takt med behovene – og ofte før behovene melder seg.

Øyvind Berekvam, kommunikasjonsrådgiver Stavanger kommune