Bestill henting av ditt avfall – helt gratis!

Kunde
Interkommunalt samarbeid i Rogaland og Trøndelag
Tjeneste
Gode brukeropplevelser
Nye digitale løsninger
Kloke råd
Lansert
2017
Hentavfall er et unikt samarbeid mellom kommuner i Rogaland og Trøndelag, Renovasjonen IKS og Trondheim Renholdsverk. Tjenesten begynte i Stavanger, men har spredt seg rundt i Rogaland, og senere har også Trondheim kommune blitt en del av samarbeidet. Tjenesten betyr, som navnet tilsier, at privatpersoner og enkelte borettslag og sameier kan bestille henting av avfall på sine adresser – helt gratis.
Skjermbilde i mobilstørrelse av tjenesten "hent avfall", bildet i bakgrunnen er en dus versjon av gamle Stavanger

Oppgaven vår

Den digitale løsningen for tjenesten trengte en oppdatering, og ønsket fra kunden var en felles, brukervennlig bestillingsportal for henting av forskjellige typer søppel.

Løsningen som Solv har utviklet, er delt i to. Den første delen er en nettløsning basert på Episerver CMS, der brukerne enkelt kan bestille henting av avfall.

Den andre delen er et digitalt arbeidsverktøy bygget med ASP.NET Core og med kartverket for innhenting av adresseinformasjon innebygd i systemet. Dette siste er gjort for at renovasjonsleverandørene som henter avfallet, enkelt skal kunne navigere sine bestillinger fra skjermen i bilen.

Vser flyten på nettsiden til hent avfall, hvor man kan velge å tillate bruk av egen lokasjon

Resultatet

En unik tjeneste trenger en unik løsning, og det har vi fått til. VCi har gitt Hentavfall en brukervennlig og effektiv løsning, både for de som bestiller henting av avfall og for de som henter det. Nettløsningen har et rent og tiltalende design, og guider deg gjennom bestillingsprosessen på en enkel måte.

I tillegg sitter Hentavfall igjen med et effektivt og selvforklarende arbeidsverktøy som betydelig bedrer arbeidsflyten til renovasjonsleverandørene. En skikkelig vinn-vinn her, altså.

Fotografi av gamle Stavanger, illustrasjoner av avfallskategorier og visning av nettsiden på mobil
«Vi er kjempefornøyde med vårt samarbeid med Solv. De har vært gode til å lytte til våre ønsker og behov, og har løst våre problemstillinger på en utmerket måte.»

-Siv Margrethe Nilsen, Stavanger kommune

Sjekk ut hentavfall.no ->