Morten Nessler og Stian Røysland som albu-hilser foran et vindu i Vestre Svanholmen
Velkommen til oss, Stian Røisland. Vi gleder oss til å gjøre mye spennende sammen! Morten Nessler og Stian Røisland med «korona-handshake anno 2020».

Velkommen til Solv, Stian Røisland!

Solv har store ambisjoner om å utvikle egne produkter og tjenester, i tillegg til å være et framtidsrettet konsulenthus. Derfor tror vi at matchen av Solv og Stian Røisland er glimrende!

- Stian tilfører Solv en kommersiell muskel, han gir oss en ny dimensjon. Han står for verdier som matcher oss på en glimrende måte. Kombinasjonen av Stians idéer – og Solvs kompetanse på rådgivning, design og utvikling – kommer til å gi stor effekt, sier Morten Nessler, administrerende direktør i Solv AS.

Han roser jobben Stian Røisland har gjort gjennom over 15 år i Lyse, Altibox og andre deler av energi- og kommunikasjonkonsernet.

Stian er glad i folk, opptatt av å bygge folk og organisasjoner. Han har et brennende engasjement for samfunnet rundt seg.

- Stian er ekstremt ryddig. Han er glad i folk, opptatt av å bygge folk og organisasjoner. Han har et brennende engasjement for samfunnet rundt seg. Dette engasjementet skal vi utnytte til fulle. Vi både håper og tror at dette også vil styrke samarbeidet mellom Solv og Lyse, som er en av våre viktigste kunder, fortsetter Nessler.

Nytt Solv-selskap
Stian Røisland ansettes i Solv AS. Samtidig etableres det et nytt Solv-selskap for å virkeliggjøre idéen som Stian har gått svanger med i mange år. Drømmen samsvarer med Solvs ambisjoner om å utvikle egne produkter og tjenester.

Jeg har en drøm om å hjelpe frivillige organisasjoner, som det er over 115.000 av i Norge.

- Korona utløste noe i meg. Det var full stopp i organisasjonslivet til ungene og meg, altså hele fritiden vår. Alle jeg snakket med innen lag og foreninger, var bekymret for framtiden. Jeg ønsker å hjelpe frivillige organisasjoner, som det er over 115.000 av i Norge. 

Ressurspersonene som driver dem, er kronisk overforbrukt, mens organisasjonene er kronisk underfinansiert. Her har vi noe spennende på gang som kan hjelpe mange – og være kommersielt interessant, sier Røisland, som blant annet har fortid som styremedlem i Viking Fotball og Kraft Finans.

Lyse på maten. Hva nå?
Han har hatt Lyse på maten i en halv mannsalder. Nå er han spent på hvordan det kommer til å smake med Solv.

- Jeg har hatt fantastiske år i Lyse! Det har vært et eventyr å jobbe for et lokalt forankret selskap med solid grunnmur, store ambisjoner og nasjonalt perspektiv. Jeg har lært så mye! Derfor er jeg spent. 

Samtidig gleder jeg meg enormt til neste skritt sammen med Solv. Folkene her er steingode på å hjelpe bedrifter og organisasjoner med digitalisering. Dette blir kult!

Sier Stian Røisland, som har tre barn og ei kone. Hjertet deler han mellom familien og en rekke engasjementer som pappa, trener, lagleder og styreverv, dugnadsmann og ymse i Hundvåg IL, Viking FK, Viking Håndball, Stavanger Parkering og Ostehuset, for å nevne noen av vervene han har hatt gjennom årene.

Stian Røisland har master i serviceledelse. Han har blant annet vært administrerende direktør i Lyse Fiber, NorAlarm, Apply TB og kommersiell direktør i Altibox, sin nåværende rolle.

Vi ønsker deg varmt velkommen til Solv, Stian – og gleder oss til å gi full gass sammen med deg!

Tekst: Frode Sandal
Foto: Stephan Wetaas

Publisert juni 2020.