Et hjemmekontoret til Stephan, Stephan sitter i stolen foran datamaskinen
Nye tider, nye metoder: Corona-krisen har vært et krasjkurs i å ta i bruk digitale verktøy. Fra hjemmekontoret sitt på Hundvåg utenfor Stavanger kjører Stephan virtuelle sprinter for kunder. Det funker utmerket!

Test ut virtuell sprint by Solv!

Her, på hjemmekontoret, kjører Stephan Wetaas digitale utviklingsløp med kunder - uten å møtes fysisk. Solv kan hjelpe deg hvis du ønsker å få løst problemer raskt, effektivt og godt!

Flere av konsulentene i Solv har det siste året spesialisert seg på Google Design Sprint, et utviklingsløp som Google selv har kjørt i mange år. Vi har svært gode erfaringer med metoden, som gir raske resultater på problemer du måtte ha, små eller store.

Les mer: Slik kan du løse store problemer på fem dager

Fra fysisk til virtuell

Fram til corona-krisen møttes deltakerne i et slikt løp fysisk. Med gule lapper på veggen, brainstorming, trent fasilitator som leder opplegget gjennom tre-fire-fem dager, avhengig av organisasjon, sak og så videre. Dette er en metode vi har kjørt en rekke ganger for kunder som SpareBank 1 SR-Bank, NorSea med flere.

Så kom coronaen.

I stedet for å stoppe opp og vente på bedre dager, ga vi gass. Løsningen fant Stephan og kollegaer blant annet i verktøyet Miro, et virtuelt whiteboard, som fungerer utmerket til metoden vi bruker. Sammen med videomøte på Teams - og en dreven fasilitator - har vi funnet en ny måte å kjøre utviklingssprinter på. Virtuelt.

Sprint by Solv prosessen tegnet opp i et flytskjema
Skissen viser et tenkt utviklingsløp for digital utvikling. Eller Sprint by Solv, som vi kaller det. Iterativ betyr å gjøre noe flere ganger.

Du trenger et problem du vil løse - og engasjerte, kompetente deltakere fra organisasjonen din. Resten fikser vi.

Les mer: 11 tips til "magiske" kundeopplevelser

Hva er problemet?

I løpet av en måned, lover vi at du kan teste en ny MVP-løsning på problemet ditt.

Skissen viser et tenkt utviklingsløp for digital utvikling. Eller Sprint by Solv, som vi kaller det. Iterativ betyr å gjøre noe flere ganger.

- Det som må til, er et problem du vil løse, et godt verktøy for utvikling, og engasjerte, kompetente deltakere som kjenner problemet, som vet hvordan hverdagen i organisasjonen er, som vet hvor skoen trykker, forklarer Wetaas og viser til utviklingsløpet som ble kjørt for NorSea Group i månedsskiftet mars - april.

Les mer: Takk til Solv og Stephan for nok en gang bistand i ypperste klasse

Hensikten er å utvikle en ny app for alle som jobber på NorSeas baser. Med på sprinten var fem deltakere fra selskapet. Stephan kjørte prosessen fra Solv sin side. Nå gjenstår utvikling av MVP-løsningen, som skal presenteres for NorSea i løpet av mai.

Er dette noe for deg? Ring Morten Nessler, tlf. 90210300!

Et skjermbilde av miro - whiteboard-verktøy
Bildet viser det virtuelle whiteboardet miro.com, som vi har svært gode erfaringer med til virtuelle utviklingssprinter.

Nærbilde av datamaskinen på Stephan sitt hjemmekontor. Det ligger ark med tegninger foran tastaturet.
Her er pulten til Stephan når han kjører Sprints by Solv virtuelt. En herlig blanding av «gammeldagse», fysiske skisser, gjengen han samhandler med på Teams – og utviklingsverktøyet Miro.com.

Tekst: Frode Sandal 
Foto: Christine Thorsen / Stephan Wetaas

Publisert mars 2020.