Lederintervjuet: Ønsket har blitt oppfylt for Morten

23.5.2024

– Siden jeg ble daglig leder i 2018, har jeg drømt om å komme hit vi er nå, sier sjefen sjøl.

Det Morten snakker om, er færre kunder, større prosjekter, lønnsomhet og kvalitet. Og så langt oppsummerer nok det 2024 ganske godt for samtlige i Solv.

– I løpet av våren har vi kommet godt opp i fart, vunnet store prosjekter og langsiktige kontrakter. En innholdsrik vår går snart over i en spennende, og vel så innholdsrik høst, spesielt med tanke på overgangen til Advania, sier Morten.

Ja, det er spenning i lufta, men at dette blir bra, det er ikke vår daglige leder et sekund i tvil om.

– Advania har vært eiere hos oss siden 2021, derfor har vi allerede fått testet dem ut både i mot- og medgang allerede. Nå blir vi en unik del av Advania, men vi skal fortsette å jobbe etter verdiene våre slik vi alltid har gjort. I året som har gått har vi bare blitt mer og mer attraktive. Flinke folk vil jobbe her og vi bygger tette, gode relasjoner med kundene våre. Den effekten tror jeg bare blir større nå som vi blir et trygt selskap i et trygt, stort IT-konsern, sier Morten.

Solv er i vinden. Vi opplever både lav turnover og lavt sykefravær i et relativt pressa marked. Prognosene er bedre enn noen gang, og mye er på plass for at godværet skal kunne fortsette.

– At ting går så bra skyldes uten tvil den stabile, gode ledergruppa vi har. De tar vare på de flinke folkene sine, og sørger for at de har nok å gjøre. Når man er på topp, gjelder det å holde blikket framover og sørge for at vi opprettholder nivået på alle områder. Det gjelder like mye for trivsel og det sosiale som for resultater og arbeidsmengde. Utfordringen framover blir å sørge for å forlenge de store, gode avtalene vi har, og å få inn nye folk til prosjektene våre. Vi har bare flinke medarbeidere her, så der blir vi mer og mer kresne, smiler han.

Det er ikke alle sjefer som tar sjansen på å invitere hele selskapet hjem på pool party, men det har altså Morten gjort. Ifølge han, er det folkene i Solv som gjør at han tør.

– Alle som jobber her er rause, jordnære folk som vil hverandre vel og jeg føler meg utrolig stolt over alt vi er og alt vi får til. I den rekkefølgen. I Solv er vi kompetente og bryr oss om hverandre. Titler og organisasjonskart kan vi blåse litt i. Vi skal være gode folk, og det er vi.