Gruppebilde av gjengen i Oslo
Oslo-gjengen: Esten Leonardsen (t.v.), Øyvind Mjelstad, Jonas Skarstein Waaler, Caroline Myrland, Lars Kristian Maron Telle og Felipe Longe. Martin Jordal Hovin står bak til venstre med Are Almaas.

Her er Solvs kunstige intelligens

Ta en nøye kikk på menneskene med pil. Seks av kollegaene våre i Oslo har bakgrunn fra machine learning / kunstig intelligens. 

- Intelligente apper kommer til å forandre måten vi arbeider på. AI vil forandre selve strukturen i mye av arbeidet til folk. Mange selskapet har allerede gjort mye på området, men det kommer til å øke dramatisk. Derfor satser vi på maskinlæring – og er både ydmyke og stolte over å ha fått en gjeng med svært dyktige fagfolk på laget, sier Morten Nessler, CEO i Solv.

Intelligente apper kommer til å forandre måten vi arbeider på.

Doktorgrad

Kunstig intelligens blir naturlig i de fleste applikasjoner og tjenester fremover, spår Nessler i sine åtte tips for 2020. Nettopp derfor ble gjengen i selskapet Epigram Medtech del av Solv fra årsskiftet.

Les også: Digitaliseringsministeren vil sende nordmenn på kurs i kunstig intelligens

- Vi ønsket å bli med i et større fagmiljø. I Solv får vi mulighet til å jobbe med andre flinke folk på spennende prosjekter. Det gleder vi oss til, sier Esten Leonardsen, tidligere CEO og gründer i Epigram Medtech, nå ansatt i Solv og ved Universitetet i Oslo, der han er i gang med doktorgrad om bruk av maskinlæring innen psykologi.

Medtech

Esten, Jonas Skarstein Waaler og Martin Jordal Hovin jobbet alle i Epigram Medtech – med nettopp medtech, krysningspunktet mellom medisin og teknologi.

Les også: Regjeringens strategi for kunstig intelligens 14.1 2020? Last ned og les dokumentet her!

Med nye, digitale løsninger kan du forbedre livene til utrolig mange mennesker over hele verden.

- Med nye, digitale løsninger kan du forbedre livene til utrolig mange mennesker over hele verden. Dessuten er det utrolig mange dyktige mennesker som jobber med kombinasjonen av medisin og teknologi. Det er et fagmiljø av meget høy klasse, forklarer Esten Leonardsen.

Drømmeprosjekt?

Han har blant annet bakgrunn fra Gjensidige med automatisering av risikomodeller til prising av forsikring. Han har også vært med i utviklingen av maskinlæringsteknologi for bildegjenkjenning innen forsikring og faunakartlegging.

- Drømmeprosjektet mitt? Det blir noe innen medtech der du kan bruke tung, moderne teknologi for å gjøre medisinsk kunnskap mer tilgjengelig. Med medtech kan du lage løsninger som mange har nytte av. Det inspirerer. Samtidig er det sånn med maskinlæring at det er store overføringsverdier til stort sett alle bransjer. Kombinasjonen liker jeg, sier Esten Leonardsen.

Trenger du råd om kunstig intelligens? Da vil vi gjerne snakke med deg!

Morten Nessler, CEO i Solv, tlf: 902 10 300 // morten.nessler@solv.as

Tekst: Frode Sandal
Foto: Stephan Wetaas 

Publisert januar 2020.