Morten som holder et banner under armen inne på et messe-område
Mortens tips: Solv AS løser store og små problemer, her ved Morten Nessler på Nordic Edge. I denne artikkelen serverer Morten åtte tips som han tror kommer til å prege 2020. (Foto: Frode Sandal)

Her er Mortens åtte tips for 2020

Altfor mange IT-prosjekter feiler fordi man ikke forstår hva man egentlig skal lage. Vi må lukke gapet mellom IT og forretning, sier Morten Nessler, som her serverer sine tips om brukeropplevelser, kunstig intelligens, start-ups, maskinlæring - og mye annet - for 2020!

Tips 1: Fokus på Alf (81)

2020 blir brukerens år der «kunden/brukeren» blir satt i fokus og mye mer involvert i teknologi/innovasjonsprosjekter. Jeg er overbevist at de fleste også forventer det. Min svigerfar, Alf Kvamme (81) er ikke lenger så opptatt av at avisen kommer. Men at Snapchat fungerer er blitt veldig viktig!

Tips 2: Lukk gapet

Vi må lukke «gapet» mellom IT-avdelingen og menneskene som har ansvar for selve businessen i selskapet. IT anno 2020 må opptre som en MVP-fabrikk der det er forventet at man prøver - og feiler. I raskt tempo.

Vi må lukke gapet mellom IT-avdelingen og business

Tips 3: Arkitektenes tid

Behovet for arkitekter som gir råd om hva som finnes på markedet, og hvordan DU kan bruke det, vil øke radikalt.

Tips 4: Mer fra hylla

Det blir mindre og mindre skreddersøm på IT-området. Hyllevareprodukter vil dekke de fleste behov.

Tips 5: «Alt» skal automatiseres

2020 vil bære preg av at alt som kan automatiseres, skal automatiseres. Vi vil se en eksplosjon i mikrotjenestebasert arkitektur der sensorer blir mer intelligente både offline og online.

Tips 6: AI, AI, AI

Intelligente apper kommer til å forandre måten vi arbeider på og selve strukturen på arbeidsplassen. Kunstig intelligens (AI) vil bli en naturlig del av de fleste applikasjoner og tjenester fremover.

Alt som kan automatiseres, skal automatiseres. 

Tips 7: Nye plattformer

For å få til det som er beskrevet i punktene over, må flere selskaper investere i ny digital plattform eller tjenesteportal. Vi ser allerede et paradigmeskifte i hvordan vi mennesker samhandler med den digitale verden. Flere av Solv sine prosjekter i dag, handler først og fremst om hvordan man kan «fristille» seg fra store, tunge, udaterte it-systemer i fremtiden.

Tips 8: Mer krevende!

Jeg forventer at kundene blir mer krevende. De forventer raskere resultater og avkastning på sine investeringer.

Kundene forventer raskere resultater.

Og litt om Solv i 2020 …

En av Solv sine viktigste milepæler i 2020 blir å lykkes med å utvikle egen software / IP. Vi har ambisjoner om å levere mer tjenester - ikke «bare» råvarer (timer). Vi har startet flere spennende initiativer som jeg gleder meg til å se om vi får til å fly.

Vi har store ambisjoner om å bli en inkubator for tech-startups, der våre ansatte får muligheten til eierskap og følge drømmen.

Solv i Oslo

De siste ukene har vi presentert flere av våre nye kollegaer i Oslo. Jeg gleder meg til å se resultatene av det fantastiske, unge teamet vi bygger i hovedstaden med lidenskap for kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML). Til glede for kundene våre over hele landet.

Vi skal fortsette å jobbe med selskaper som Attende, der samfunnsansvaret handler om å inkludere mennesker med ulike utfordringer og skape verdi gjennom meningsfylt arbeid.

Gleder meg til å se utviklingen i Oslo!

Komplekse utfordringer

Jeg var nok litt "bold" da jeg sa at det ikke først og fremst handler om kundene, men om de ansatte! For min egen del vil det bli enda viktigere å jobbe med meningen bak statementet. Solv er en kompetansebedrift med mennesker som brenner for å løse komplekse problemstillinger. Det er den viktigste grunnen til at våre ansatte trives hos oss.

Vi skal fortsette å utvikle lagspillere med entusiasme og integritet, som leverer over forventet på rådgivning, design og utvikling av tjenestene som du trenger.

Jeg gleder meg til å gjøre mye spennende forretning med dere i tiden som kommer - og ønsker å si et varmt takk til våre ansatte, kunder og partnere. Sammen er vi dynamitt!

Sammen er vi dynamitt!

Vil du lese flere artikler som denne? Sjekk ut "aktuelt".