Styreleder Odd-Arne Kleveland foran Breiavatnet i Stavanger
Ny offensiv: Odd-Arne Kleveland er toppadvokat, gründer – og styreleder i Solv. Han mener korona-krisen bare er begynnelsen på en ny, storstilt digitalisering. (foto: Stephan Wetaas)

Hele verden skal digitaliseres!

Korona-krisen er utskytningsrampe for en ny runde med storstilt digitalisering, tror Odd-Arne Kleveland, styreleder i Solv, toppadvokat innen olje og gass, seriegründer og vinner av årets entreprenør. 

- Vi har jo hatt Teams i årevis. Det var bare de spesielt interesserte som brukte det. Men se nå. Alle bransjer, offentlig sektor og næringsliv, skoler, unge og eldre – alle har endret arbeidsmåtene sine, nærmest på et blunk. Klart det får store effekter framover!

Alle har endret arbeidsmåtene sine, nærmest på et blunk!

Odd-Arne Kleveland blir ivrig. Konsekvensene av korona-krisen tegner et klart bilde i hodet på Selmer-advokaten og entreprenøren.

Mye er endret. Og mye mer er på gang.

Mye blir annerledes

- Folk kommer til å jobbe annerledes. Forholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker endres. Hverdagen blir mer effektiv. Mange kommer til å reise mindre, både til og fra jobb - og for å være med på møter, enten det er i Oslo eller utlandet, uansett hvor. Det er jo ikke så kult å stå i kø på Motorveien, sier advokaten og rister på hodet.

Han snakker seg varm om erfaringene med digitale møter, om redusert behov for kontorarealer, om mulighet for deling av lokaler med andre selskaper og organisasjoner. Om at møterom ikke trenger å være i egne lokaler. Hvorfor ikke bare leie når du trenger rommet?

Verden har gjennomgått en krasjdigitalisering på ett par måneder. Det stopper ikke her.

- Jeg tror at mange administrative arbeidsoppgaver kommer til å endres betydelig. Hvordan vet jeg ikke, men verden har gjennomgått en krasjdigitalisering på ett par måneder. Det stopper ikke her, sier styrelederen i Solv, som også har samme posisjon i Competentia (hvor han var en av to gründere av selskapet) og Ocean Installer, som han også var med og gründet.

Vekst, energi, engasjement!

Da Morten Nessler, Sveinung Djønne-Stuve og Frode Hetland kjøpte tilbake Peanuts sommeren 2018, ble Kleveland spurt om å være styreleder.

Solv sitter midt i mulighetsrommet som er blitt skapt av korona-situasjonen. 

- Jeg har ikke angret ett sekund. Timingen for et selskap som Solv er perfekt! Jeg har stort sett jobbet med offshore og shipping gjennom hele karrieren. Årene siden smellen i 2014 har vært tunge for mange selskaper. Kraftig fall i oljeprisen, nedbemanninger, valutakurs som går ut vinduet, så hadde det endelig begynt å lysne før denne smellen. Men uansett; Solv har vært et stort lyspunkt!

Han snakker ivrig om veksten til Solv, fra ti ansatte sommeren 2018 – til dagens 40. Han snakker om offensive eiere og ledere. Om engasjementet han mener kjennetegner folkene i Solv. Om energien, som er til å ta og føle på i selskapet.

Riktig innstilling!

- Folkene i Solv har helt riktig innstilling! Eierne er ikke besatt av å bli rike, men av å ha det kjekt på jobb, bringe noe nytt til bordet, hjelpe kundene, gjøre livet lettere for dem! Energien er smittsom. Eierskapet til selskapet er stor. Folkene sitter ikke stille og venter, men tar initiativ, tar tak selv. Kulturen i Solv er kjempespennende!

- Solv sitter midt i mulighetsrommet som er blitt skapt av korona-situasjonen. Selskapet har kjempeflinke folk på rådgivning, design, utvikling og maskinlæring. Det er spot-on på behovene framover. Dessuten blir det spennende å se hva vi får ut av jobbingen med IP framover. Det er utrolig mye kult på gang!

Sier styrelederen i Solv, som har mer enn 30 års erfaring fra olje- og gassnæringen, bred ledererfaring fra store selskaper – og en prestisjepris i beltet:

Årets entreprenør

I 2011 fikk Kleveland årets entreprenørpris i den landsomfattende, årlige kåringen som Ernst & Young har for sitt arbeid i Competentia. Solv-styrelederen fikk prisen i kategorien «tjenester».

Om Kleveland uttalte juryen blant annet:

- Vekstskaperen har hatt betydelig suksess med sitt konsept for å levere høyt kvalifisert personell til olje- og gassindustrien over hele verden. Grundige analyser av både kundenes og de ansattes behov ligger bak suksessen. Odd-Arne Kleveland er høyt verdsatt av sine kunder og øvrige samarbeidspartnere.

Det er du hos oss også, Odd-Arne! 

Publisert mai 2020. 

Tekst: Frode Sandal
Foto: Stephan Wetaas