Morten Nessler på plenen foran Vestre Svanholmen 4
Solv er i rivende utvikling et drøyt år etter at blant annet Morten Nessler kjøpte Peanuts. Her avbildet i Vestre Svanholmen 4, hvor Solv er leietaker sammen med selskaper som Cegal og COSL.

Derfor smiler Morten N.

I løpet av ett år har Solv vokst fra ti - til 35 ansatte. Men det er bare en av grunnene til at sjefen smiler.

- Hva jeg er mest fornøyd med?

Vi sitter i et av møterommene til Solv i Teknologihuset, Vestre Svanholmen 4 på Forus. Det er fredag ettermiddag etter nok ei travel uke. Nessler sitter nesten stille når han tenker seg om.

- Kollegaene mine kommer på jobb og smiler, tross et år med enormt mange endringer. Teamet er motivert, folkene trives, de er sultne på mer. Dette er jeg mest fornøyd med, svarer 46-åringen.

Teamet er motivert, folkene trives, de er sultne på mer.

Du som kjenner Morten, vet at han er en kraftpakke av innlevelse, ansiktsuttrykk, en stemme som bruker hele skalaen, latter, armer og bein. Når han snakker om kollegaene sine, er han overraskende rolig.

Han er glad i dem, kollegaene, og de imponerer ham grundig.

Grudde seg

Vi gjør en lang historie kort. Nessler, Sveinung Djønne-Stuve med flere, etablerte Peanuts AS i 2011. Selskapet vokste raskt - og ble solgt i 2015.

Tre år senere kjøpte Nessler, Djønne-Stuve og Frode Hetland Peanuts AS tilbake. Selskapet var preget av langsiktige kunderelasjoner, dyktige ansatte og solid drift, tross en runde i vaskemaskinen under oljekrisen.

Likevel var Morten Nessler spent.

Jeg hadde rett og slett vondt i magen. 

- Jeg hadde rett og slett vondt i magen. Målet var jo å sette ytterligere fart på noe du hadde vært med på før, et selskap som hadde opplevd både opp- og nedtur. Hvordan ville gjengen oppfatte nye eiere, ny ledelse, ny retning?

Ett år senere viser fasiten at Solv har gått fra 10 til 35 ansatte. Nye kollegaer med bakgrunn fra solide posisjoner i selskaper som ConocoPhillips, Lyse, Skagen Fondene, Corporater, SR-Bank, NOV, PwC, Engie og Helse Vest. Forretningsorienterte folk, som Morten Nessler kaller dem.

Skal løse kundens problemer

Fasiten viser også rebranding fra Peanuts til Solv i november 2018, svarte tall hver måned, spissing av hva Solv skal levere - og store ambisjoner om mer.

Solv skal kjennetegnes av at vi forstår kundenes problemer - og evner å løse dem. 

- Strategien gir klar retning. Vi skal kjennetegnes av at vi forstår kundenes problemer - og evner å løse dem*. Vi har store mål om vekst og skal jobbe tett med partnere som Cegal, PwC, Evry, Bouvet og andre, og vi skal ta en rolle som lokal inkubator. Med dette laget er alt mulig, fortsetter Nessler og peker i retning av kollegaene i naborommet.

Rådgivning. 
Design. 
Utvikling. 

Det er de tre beina som Solv står på.

- Jeg er utrolig fornøyd med gjengen! Kundene vil ha tydelige råd for sin IT-strategi, for digitaliseringen de vil gjøre, for robotisering av tjenester med mer. Kundene vil ha rask utvikling av første MVP-løsning, de vil ha digitale tjenester som er enkle å bruke, fortsetter den rutinerte relasjonsbyggeren, som trives best når dagene er fullstappa av møter om utvikling, veien videre.

Solv skal utfordre kundene

Solv er altså en sunn og frisk ettåring/åtteåring. Hvordan ser framtiden ut?

- Vi har holdt på siden 2011, men må tenke som en start-up. Vi skal vokse, være raske til å snu oss for å løse kundenes problemer. Vi skal levere solide digitale løsninger på kort tid og tørre å utfordre kundene gjennom kompetent rådgivning. Jeg har stor tro på at timingen er veldig god for et selskap med vår størrelse, i en tid med store fusjoner og konsolidering i IT-bransjen, svarer Morten Nessler, mens han strekker seg etter iPhonen, som vibrerer for n-te gang i løpet av samtalen.

- Og du, få med at det er utrolig viktig å ha det moro på jobb. Få med det!

Sier Solv-sjefen på vei ut.

Det er nye kundemøter på gang.

*Solv skal selvfølgelig ikke løse alle problemene til kunden … Men det skjønte du jo.